Volvo indraget i porrbluff

Nu har också Volvo och Volvofinans Bank dragits in i nätfiskets fula värld. Volvokort-kunder har fått epost där de ombeds lämna ut personliga kort- och kontouppgifter. Men allt är en bluff och leder till en porrsajt.

Nätfisketrenden växer sig allt starkare. Anledningen? Trots ideliga varningar fortsätter folk att klicka på länkar i epostmeddelanden där de ombeds uppdatera eller registrera personliga uppgifter som exempelvis kontokortsnummer.

På senare tid att flera stora banker och andra företaget drabbats av nätfiske, eller phishing som det heter på engelska. Nu har även Volvofinans Bank drabbats då många Volvokort-kunder har fått mail där man som kund uppmanas uppdatera sina kontouppgifter eftersom ”Visa-kreditkortet har spärrats”.

Epostmeddelandet avslutas med en signatur från Volvofinans Banks kundservice inklusive fullständiga uppgifter.

Allt är som vanligt en bluff och man ska absolut inte klicka på länkar i den här typen av epostmeddelanden. Företag uppmanar aldrig sina kunder att uppdatera eller meddela kort- och kontouppgifter via epost. När ett dylikt epostmeddelande kommer till epostinkorgen är det bara att klicka på radera eller skräppost. Du kan inte ens lita på avsändarens alias eller epostadress, att manipulera avsändaruppgifter uppgifter så att de ser korrekta ut är inga svårigheter, allra minst för en bluffmakare.

Om man mot all förmodan ändå klickar på länken i Volvo-blufmailet kommer man till en porrsajt som är registrerad i USA.

Nedan ser du bild på hur det fejkade epostmeddelandet ser ut.

 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer