Foto: © Volvo Truck Corporation. All rights reserved.

Volvo låter hamster styra lastbil

Kan en engelsk hamster styra en stor lastbil upp ur ett stenbrott? I den här filmen har visar Volvo Lastvagnar hur det gick till när de försökte få svar på frågan.

Volvo Lastvagnar satsar stort på en serie reklamfilmer på youtube. Tanken är att lastbilarna ska utsättas för olika tokroliga tester och första delen, The Hook, har redan fått stort uppmärksamhet. Nu har Volvo Lastvagnar lagt upp nästa del i kampanjen och den senaste filmen kallas ”The Hamster Stunt”.

 I filmen får vi se hur hamstern Charlie med hjälp av ett hamsterhjul styr en Volvo FMX upp, ut ur ett stenbrott. Charlie sägs ha blivit utvald efter en noggrann castingprocedur och tränats i flera veckor inför uppgifter. Hans medhjälpare är Seon Rogers som sköter pedalerna och moroten som motiverar Charlie.

 ­– Det var en stor utmaning. Föraren var tvungen att hålla moroten på rätt sätt för att kunna leda hamstern. Om han höll det för högt eller för lågt skulle Charlie tappa intresset,säger djurinstruktören Grace Dickenson.

 Filmen spelades in i ett stenbrott i spanska Los Tres Cunados.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!