Volvo Terror

Volvo Terror är en sjukt frän traktor – och snabb

Tänk dig en gammal 1950-talstraktor som går som en skållad råtta med hjälp av Volvo 240 Turbo och Saab. Rickard Nilsson på Gotland tänkte just så och gjorde slag i saken.

Om du inte har sett nedanstående filmklipp redan är det dags att göra det nu. Nästan sju miljoner visningar har filmen som innehåller en riktigt snabb gammeltraktor hemmahörandes på södra Gotland. Till och med SVT har gjort ett reportage om den.

 Det är gotlänningen Rickard Nilsson, som älskar traktorer och traktorslalom, som har konverterat en gammal 1950-talstraktor från att vara en trygg arbetsmaskin till en hispig racer.

 Den gamla traktorn från Bolinder-Munktell (köptes 1950 av Volvo och blev sedermera Volvo BM) har fått sin originalmotor utbytt mot en Volvo 240 Turbo-motor (B21ET-motorn) där Volvo-turbon har bytts ut mot en modernare Saab-turbo samt att en laddluftkylare monterats. I samband med motorbytet fick även växellådan anpassas.

 Rickard Nilsson offrade kvällarna under två veckors tid för att få sin gamla traktor, som numera lyssnar till namnet Volvo Terror, att vakna till liv ordentligt. Men så lyckades han också med konststycket att skapa – vad kvällstidningarna skulle kalla det – en klickbomb på YouTube.

 Som synes är Rickard en fena på att ratta sin traktor.

 Burnouts, donuts och mycket annat – med en traktor!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr