Volvo testkör världens längsta och högsta glasbro

Volvo har fått en ny uppgift och ett nytt reklamforum. I Kina används nämligen en ny XC90 för att påvisa världens längsta och högsta glasbros goda hållbarhet.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I Kina håller världens längsta och högsta glasbro, Zhangjiajie Grand Canyon Bridge, på att färdigställas. Den är 430 meter lång och 300 meter hög.

I oktober förra året gick en annan glasbro i Kina sönder och efter det har många varit skeptiska till glasbroar överlag. För att bevisa den nya brons goda hållbarhet arrangerades för ett tag sedan ett jippo där 20 frivilliga läts attackera ett av brons många glasstycken med släggor. Det översta lagret av glas sprack, men inga vitala skador ska ha uppstått på brons konstruktion.

För att än mer påvisa den nya brons säkerhet för turisterna körde arrangörerna till sist en Volvo XC90 över bron. Och som om det inte räckte med de dryga två ton som en XC90 väger, fyllde de upp Volvon med elva passagerare. Vikten på passagerarna framgår dock inte. Bilens totala vikt är därför okänd och därmed alltså även brons maximala kapacitet. Förtydligas bör att bron är en gångbro och inte är byggd för biltrafik.

Men vad som är säkert är att XC90 alltså är så säker att den går att köra med elva passagerare på en kinesisk bro gjord av glas 300 meter över en ravin. Inte bara högsta betyg i Euro NCAP, alltså. Imponerande!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!