Volvo XC40 är Lara Crofts bil i nya Tomb Raider

Volvo XC40 blir Hollywood-stjärna då den ska ha en form av huvudroll i nya Tomb Raider-filmen.

Volvos mest kända filmbil är utan tvekan 

P1800 som Roger Moore körde i 1960-talsserien Helgonet. Riktigt så känd kommer Volvo XC40 förmodligen aldrig att bli, även om den i nya Tomb Raider-filmen, som har premiär nu på fredag, är huvudpersonen Lara Crofts bil.

Volvo har till och med tagit fram ett Lara Croft-paket till XC40, för att underlätta för alla fans som vill ha sin bil i exakt samma utförande som huvudkaraktären i filmen. Vi kan dock inte hitta det i Volvos online-konfigurator i Sverige så det är förmodligen bara möjligt att få det färdiga paketet i USA.

XC40 är dock inte ensam svensk i nya Tomb Raider. Huvudrollen, Lara Croft, spelas nämligen av Alicia Vikander.

– Vi är väldigt spända över att Volvo XC40 gör filmdebut i Tomb Raider. En av sakerna vi älskar med filmen är Lara Crofts karaktär; våghalsig, överraskande och alltid redo för framtiden, precis som Volvo XC40, säger Bob Jacobs som är Volvo USA:s chef för marknadsförings-, produkt- och varumärkeskommunikation.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!