Volvo-lastbil ska slå hastighetsrekord

Vilken fart kommer en Volvolastbil upp i på en kilometer? Lätt, tänker du, den är väl spärrad vid 90 km/h! Just det, jag glömde säga att den har ungefär 2000 hästar mer än normalt och saknar fartspärr...

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Volvo Lastvagnar är bra på att hitta på udda saker. Det har gjorts många reklamfilmer i syfte att hypa upp nya produkter, så som till exempel när Van Damme gjorde en "epic split" mellan två lastbilar. Nu är det dags igen, men denna gången vill man slå hastighetsrekord. För att påvisa vilken kompetens och innovationskraft som finns inom Volvo Lastvagnar har man byggt "The Iron Knight", som är en ordentligt ombyggd FH med 2400 dieselhästkrafter och ett vridmoment på 6000 newtonmeter.

Volvo ska med den ungefär 4,5 ton tunga lastbilen försöka slå rekorden på sträckorna 500 och 1000 meter. Rekordförsöket kommer att direktsändas på Volvo Lastvagnars egen Youtube-kanal den 24 augusti klockan 10.00.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!