080326-vw-golf-r32-370-hk

VW Golf R32 med 370 hästkrafter

Tyska Abt Sportsline älskar att sätta tänderna i Audis och Volkswagens bilar. Nu har de haft inne Golf R32 för översyn och ut kommer den med ett lätt bodykit samt 370 friska hästkrafter.

Den hetaste Golfen i standardutförande är R32:an – en pojkdröm för många. Med sina dubbla centralt monterade ändrör, 250 hästkrafter, 250 km/h i toppfart och 0-100 km/h på 6,2 sekunder får den många att dregla. Men vilken R32-ägare skulle inte vilja sätta alla andra R32:or på plats? Då finns chansen att lämna in bilen till tyska tuningfirman Abt Sportsline.

När tyskarna är färdiga med sin uppgradering av VW Golf R32 ser man inte avsevärt stora skillnader utseendemässigt. Ett lättare bodykit, svartkromade ändrör, 19-tumsfälgar och lite Abt-dekaler avslöjar att det handlar om en best, men det behövs nästan ett tränat öga för att skilja bilen från övriga stylade R32:or.

Under huven där V6-motorn ruvar har det hänt desto mer. Abt har mappat om programvaran och tryckt ner ett egendesignat kompressorkit vilket får hästkraftsantalet att skutta upp till 370 hästkrafter. Denna uppgradering får bilens toppfart att öka till 270 km/h men än mer intressant är att sprinten noll till 100 km/h går på fem sekunder blankt. Porsche-ägarna på Autobahn får ha uppsikt i backspegeln helt enkelt.

För att man ska kunna njuta fullt ut av sina bästa vänner – de 370 hästarna – har Abt lagt på sportfjädring som får bilen att kränga mindre och gå busigare.

Vad Abts uppgradering kostar är okänt. Men innan du kan lägga vantarna på en sådan måste du ha bilen som kostar från drygt 300 000 kronor som ny.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!