100325-vw scirocco r 362

VW Scirocco R med 362 hk

Tyska tuningfirman B & B Automobiltechnik erbjuder nu ett trimkit till Volkswagen tuffing Scirocco R. Tre olika steg erbjuds där det värsta ger bilen nästan 100 extra kusar.

Volkswagen Scirocco gjorde entré med buller och bång för två år sedan. För snart ett år sedan presenterades Scirocco R, värstingen i Scirocco-familjen. Men många blev besvikna över att den bara driver på framhjulen och att den ”bara” har 265 hästkrafter. Nu finns det dock medicinkurer som kan råda bot på i alla fall den ena av dessa två plågor, nämligen effektuttaget.

Tyska B & B Automobiltechnik presenterar ett trimkit till Scirocco R som består av ett trestegsprogram. Steg ett innebär manipulering av motorstyrningen så att 310 hästkrafter pressas ur TSI-motorn på 2,0 liter. Steg två låter effekten hoppa upp med ytterligare 14 hästkrafter till 324 totalt.

Tredje och sista steget omfattar, förutom ändrad programvara, en uppgraderad turbo, en högpresterande laddluftkylare samt ett sportavgassystem med sportkatalysator. Allt detta ger bilen 362 sprintvilliga hästkrafter som skickar bilen från noll till 100 km/h på 4,9 sekunder. Det är 0,9 sekunder snabbare än originalbilen med DSG-låda. Toppfarten ligger på 280 km/h.

För att få bilen att hantera effektökningen på rätt sätt erbjuder B & B sina kunder även en sänkningssats som ger 30 millimeter lägre markfrigång samt nya dubbelekerfälgar i storlekarna 19 och 20 tum.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!