Det gäller att tygla de 700 hästkrafterna som når bakhjulen på nya Porsche 911 GT2 RS. Har man inte koll på dem kan det gå riktigt illa. Det gjorde det för föraren av denna svensksålda 911 GT2 RS som nyligen levererats.

En Teknikens Värld-läsare har delat med sig av sina bilder tagna i dag på väg 222 mot Värmdö utanför Stockholm. Vad vi ser är en rejält kraschad Porsche 911, och inte handlar det om vilken 911 som helst utan sprillans nya 911 GT2 RS, det giftigaste Porsche har att erbjuda. Modellen har alldeles nyligen börjat levereras till kunderna och för Sveriges del handlar det om nio exemplar som kommer hit. Nu finns det dock bara åtta kvar.
Den kraschade bilen levererades tidigare i veckan och vi misstänker att föraren var för het på gröten vid dagens körning. Bilen ser ut att ha tagit ett antal kraftiga smällar mot räcket. Porschen ser ut att eventuellt vara bortom räddning. Föraren ska däremot ha klarat sig oskadd.

Porsche 911 GT2 RS 2018 kraschad i Sverige Värmdö

Foto: Foto: Teknikens Värld-läsare

Nya 911 GT2 RS är en best med en 3,8 liter stor boxersexa som med två grova turboaggregat levererar 700 hästkrafter och 750 newtonmeter via en sjuväxlad dubbelkopplingslåda till bakhjulen. Den 1 470 kilo tunga (dock lätt i sammanhanget) sportkärran gör 0-100 km/h på 2,8 sekunder och toppar 340 km/h. Grundpriset för 911 GT2 RS är 2,7 miljoner kronor.

Porsche 911 GT2 RS 2018 kraschad i Sverige

Även Teknikens Värld-läsaren Andreas passerade olycksplatsen och tog dessa bilder när den exklusiva Porschen lyftes upp på bärgningsbilen. Skadorna är kraftiga, även på den sida av bilen som klarade sig bäst.

Porsche 911 GT2 RS 2019

Så här ser nya Porsche 911 GT2 RS ut i nyskick.

 


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer