Volkswagens elsportbil ID.R slår rekord på rekord. Nu har man lyckats på nytt på Big Gate Road i Kina.

Det börjar bli lite tjatigt med Volkswagens elsportbil ID.R har slagit rekord på nytt. Tidigare har man noterats för rekordtider på Pikes Peak, Nürburgring (med oss på Teknikens Värld på plats) och Goodwood. Att kinesiska Tianmen Shan stod på tur kunde vi berätta förra månaden och nu är det gjort.

Volkswagen ID.R rekord Kina

Foto: Volkswagen

Tiden som föraren Romain Dumas klockade för på ”Big Gate Road” blev 7 minuter och 38,585 sekunder tros skralt med testmöjligheter. Det är ett rekord men slingan är inte (ännu) en plats där det körs rekordförsök på regelbunden basis. Platsen är mer känd som foto- och filmplats för bland annat bilindustrin.

Volkswagen ID.R rekord Kina

Foto: Volkswagen

Sträckan klättrar 1 100 meter i höjd, omfattar 99 kurvor och hastigheter på 230 km/h kan uppnås på de snabbaste partierna. Den tajtaste kurvan har en radie på sex meter och tas i 88 km/h. Vägbanan är mellan fem och sex meter bred.

Volkswagen har prickat in eventet väl i kalendern. I dagarna startar tillverkarens satsning på elbilar i Kina och snart stundar Frankfurtsalongen där Volkswagens ”folk-elbil” ID.3 ska täckas av.

Rekordet kan du se på klippett nedan. Tyvärr får vi inte se hela varvet eller åka med i bilen, men ett sådant klipp lär dyka upp på sikt.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer