Den vita Ford Bronco som O.J. Simpson flydde från polisen med för drygt tjugo år sedan har varit spårlöst försvunnen sedan dess. Fram tills nu det vill säga.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

17 juni 1994 valde NFL-stjärnan O.J. Simpson att fly i stället för att överlämna sig själv till polisen, som misstänkte att Simpson mördat sin ex-fru och hennes vän. Den efterföljande biljakten kom att bli en av de mest kända någonsin, den sågs av inte mindre än nittio miljoner människor.
Flykten skedde i en vit Ford Bronco som rattades av Simpsons nära vän Al Cowlings, samtidigt som Simpson satt på golvet bakom föraren och hotade att ta sitt liv. Efter nästan två timmars biljakt kunde Simpson gripas i sitt hem.

O.J. Simpson friades senare från anklagelserna, men i nuläget sitter han fängslad för ett rån som skedde i Las Vegas 2007.
Den vita Ford Bronco som blev världskänd under biljakten försvann kort därefter, men nu har ägaren till bilen klivit fram. Det visar sig att det är Simpsons agent Mike Gilbert som haft bilen sedan 1994 då han köpte den av Al Cowlings. Sedan dess har den stått i ett garage i Kalifornien och endast körts drygt tre mil och den är i absolut toppskick.

Enligt Gilbert har han blivit erbjuden så mycket som 300 000 dollar, drygt 2,5 miljoner kronor, för bilen men han har inga planer på att sälja den. I stället ska den doneras till ett museum.

Livesändningen från biljakten ser du nedan.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer