080207-whiplashskada

Olika priser på Nissans servicehallar

Mikael Stjerna svarar:

Olika priser på Nissans servicehallar

Hej! Jag köpte en ny Nissan Navara i maj-07 som ska in på 3 000-milaservice nu, så min fru ringde runt till dom lokala (Sthlm) verkstäderna och tog in pris på arbetet.

Skillnaden i pris var från 4 200 kronor till 5 500 kronor och det finns ju många anledningar till varför man vill tjäna olika mycket pengar.

Det anmärkningsvärda var att de olika verkstäderna hade helt olika syn på vad som skulle göras vid en 3 000-milaservice, någon skulle byta ett partikelfilter en annan skulle byta två partikelfilter...

Så jag ringde Nissan Europe Sverige AB och frågade efter en serviceplan, dom svarar att jag ska vända mej till en ÅF för dom själva har ingen.

Nu är ju frågan om Nissans generalagent inte vet vad som ska servas, vad vet då deras auktoriserade verkstäder/ÅF?

Övriga nya bilar jag ägt av andra märken har haft serviceplaner i servicehäftet.

Jag hoppas på er hjälp var man kan finna en serviceplan annars kan ni ju upplysa andra om hur det föreligger...

MVH MAX WICKMAN

Teknikens Värld låter frågan gå vidare till Nissan Nordic, som svarar:

Vi beklagar att Max fru inte fått ett svar på sin enkla fråga, men vi bifogar härmed det senaste serviceprogrammet för D40 (Navara). I servicehäftet uppges med vilka intervaller som service skall utföras, medan serviceplanerna uppdateras online till verkstäderna för att säkerställa att de har den senaste informationen. Därför kan varje auktoriserad Nissan verkstad skriva ut och informera kunden om vad som ska göras.

MED VÄNLIG HÄLSNING;

ANNIKA ANDERSSON, NISSAN NORDIC.

Kommentar:

Det verkar som om verkstäderna Max ringde inte var online.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!