Opel kan minska chefsantalet med en femtedel

I förra veckan fick vi veta att Opels vd Karl-Friedrich Stracke lämnade sin post. Nu kan en femtedel av alla andra chefer på Opel få göra samma sak.

Att Opel går dåligt är ingen större hemlighet, med ett Europa i kris som största marknad. Men de stora förlusterna har fått moderbolaget General Motors att ilskna till, och nu måste tyskarna spara pengar.

I förra veckan kunde vi berätta att vd Hans-Friedrich Stracke lämnade sitt jobb. Nu kan han få sällskap av ett gäng andra chefer inom Opel. Av de omkring 40 000 anställda företaget har i Europa, ska 2 400 personer ha någon form av ledande position. Det tycker GM är för mycket, särskilt då många chefer har hög lön.

Som en del i besparingarna föreslås nu en femtedel, eller 475 stycken, av cheferna få sluta, rapporterar spanska webbsidan Autoblog. Den största delen av det minskningen hoppas man dock ska kunna ske med naturliga avgångar, snarare än att uppsägningar.

Frågan är dock om Opels chefsminskning räcker för att tackla de ekonomiska problemen, eller om mer drastiska åtgärder måste tas. Det går rykten om att Opel har (eller har haft) planer på att stänga en fabrik, men om det blir verklighet återstår att se.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer