Opel Monza gör comeback i Frankfurt?

Nyheterna duggar redan nu tämligen tätt inför bilsalongen i Frankfurt i september. Nu säger uppgifter i tysk media att Opel inte bara kommer att visa Insignia och Insignia Country Tourer på salongen, utan även en ny Opel Monza, i konceptversion.

Vi har redan fått se många av de nyheter som kommer att visas upp på den höstens stora begivenhet i bilbranschen – den stora bilsalongen i Frankfurt i mitten av september. BMW 4-serie, Mazda 3, BMW i3, BMW X5 och Honda Civic Tourer är bara några av nyheterna som vi redan sett – ännu fler vet vi kommer att visas även om de inte blivit officiella ännu.

I Opels monter vet vi att nya, ansiktslyfta Insignia kommer att stå, liksom Insignia Country Tourer som vi kunde visa bilder på tidigare i veckan. Men enligt uppgifter i tysk media kommer ytterligare något från Opel att dra blickar till sig på salongen – en konceptbil. Konceptbilen ska heller inte vara vad som helt, utan en modern tolkning av åttiotalets klassiska coupémodell Opel Monza, om vi ska tro vad tyska Auto Bild skriver.

Opel Monza, urspungsversionen alltså, tillverkades mellan 1978 och 1986, med ett ansiktslyft 1982. Bilen var en coupé med fastbackstuk, baserad på Opels dåvarande toppmodell Senator. Även om de stora försäljningssiffrorna uteblev (det var ju trots allt en toppmodell) kom Monza att bli ihågkommen, kanske särskilt i den heta GSE-varianten som tillverkades 1983–1986, eller som eftermarknadscabriolet byggd av Keinath.
Hur mycket, om något, en ny Opel Monza skulle inspireras av originalet är oklart, men gissningsvis kommer designen att vara inspirerad av Opels moderna formspråk och inte ha särskilt mycket dåtidskopplingar.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer