En gång i tiden stilbildare, numera föråldrad – Opel Zafira behöver ersättas. Nu visar Opel för första gången att en ny generation Zafira är på väg, konceptbilen Zafira Tourer ställs ut i Genève.

På Genève i mars kommer Opel att för första gången ge oss en hint om hur nya familjebussen Zafira kommer att se ut. Nuvarande Zafira har hängt med sedan 2005 och har halkat efter i konkurrensen men ersättaren är inte långt borta, räkna med att en ny Zafira anländer till återförsäljarna inom det närmaste året.

Bilen som ska ställas ut i Genève är dock inte en produktionsfärdig bil. Den kallas Opel Zafira Tourer Concept och är alltså inte den bil som kommer att sättas i produktion senare under året, eventuellt i början av nästa år. Av den första bilden att döma är Zafira Tourer Concept bara en lätt ”konceptifierad” version av den riktiga bilen, precis som allt fler biltillverkare gjort de senaste åren.

Opel har valt ett något annorlunda sätt att ge en första glimt av nya Zafira. I stället för att bara visa en vanlig bild har de gjort ett litet filmklipp där designchefen Mark Adams håller i en iPad och ”drar” ut nya Zafira i ett hologram. Inte helt oväntat berättas det mycket lite om de tekniska detaljerna, Opel svänger sig desto mer med stora ord såsom ”rullande lounge”, ”luftig och ljus interiör” och ”skulptural och modern exteriör”. Helt av egen kraft kan vi se att nya Zafira får en front som påminner starkt om den på Opel Ampera. Vi ser också att Zafira inte får skjutdörrar, inte ens bakhängda självmordsdörrar som småsyskonet Meriva. Nya Zafira kommer att låna sin tekniska bas från Chevrolet Orlando och ska ha plats för sju passagerare i tre stolsrader.

Läs mer

  Test och provkörningar


   Digital prenumeration
   Allt du vill veta om alla bilar
   – gratis första månaden
   Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

   Flest och mest omfattande tester av nya bilar

   Alla nummer av e-tidningen

   Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

   Avsluta prenumeration online när du vill

   Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

   Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
   Visa kommentarer