Ordkrig mellan Fiat och Nissan

Fiat och Nissan har hamnat i ett ordkrig, fyllt av syrliga kommentarer, efter premiären av eldrivna Fiat 500e på bilsalongen i Los Angeles nyligen.

Det hela började med ett uttalande från Fiats marknadsföringsansvarige Olivier François, i samband med världspremiären av Fiats eldrivna 500e på bilsalongen i Los Angeles för någon vecka sedan. François försökte nämligen distansera 500e från övriga elbilar på marknaden genom att peka på att andra elbilar är fula. ”Är inte fulhet den värsta sortens miljöförstöring?”, ska han ha frågat retoriskt.

Simon Sproule, marknadsföringschef hos Nissan, som med sin Leaf uppenbarligen kände sig träffade av kommentaren, kontrade i en intervju med branschtidningen Automotive News. ”Fiat har inte hållit sig borta från kontroversiell design själva”, ska Sproule ha sagt, ”många skulle beskriva många av deras produkter som visuell förorening”. Som avrundning av den syrliga repliken menar Sproule att 500e endast är en produkt för att möta USA:s utsläppskrav, och inte ett seriöst försök att bygga en elbil.

Samtidigt visar den amerikanska nybilsstatistiken att försäljningen av Nissan Leaf i USA sjunkit med fem procent. Bara 8 330 Leaf har hittills sålts i USA i år.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer