Vad förväntar du dig att se på dina skogspromenader? En ovanlig svamp, en hundraårig ek eller en pampig tolvtaggare? Glöm det – numera förväntar vi oss japanska sportbilar!

Vi vet egentligen ingenting om denna bil – varför den står där den står, hur den hamnade där eller vad som kommer hända med den. Vi vet bara att den har upptäckts i en skog i Ryssland. Ja, var annars?

Enligt en Reddit-tråd, där bilden ursprungligen publicerats, hittades bilen utanför Sankt Petersburg. I kommentarerna går att läsa att bilen saknar motor och att den försvann för åtta år sedan – efter att ha varit utannonserad ett längre tag. Bilder i en annan tråd visar hur bilen bogseras bort från platsen och därefter tvättas av.

honda nsx övergiven

Tvätten var välbehövlig. Efter att ha stått en längre tid i skogen har Hondan fått en rejäl dos av ekologisk patina. Men efter tvätten träder en, tillsynes, ganska välbehållen bil fram. Det enda som saknas verkar vara just motorn.

Första generationen Honda NSX tillverkades mellan 1990 och 2005 och var Hondas första mittmotorbil. Bakhjulen drevs av en V6-motor på tre liter och bilen fanns som coupé eller med targa-tak. 2016 kom en helt ny NSX, som du kan läsa vår provkörning av här.

Nu undrar vi bara – vilka fler sportbilar gömmer sig i de ryska skogarna?


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer