De flesta vill runt banan Nürburgring så fort som möjligt, men inte driftaren Vaughn Gittin Jr. Han vill ha en trevlig istället för en snabb tid med sin Ford Mustang med 900 hästkrafter.

Nürburgring – omtalad, fruktad, ofta felstavad och måhända uttjatad. Med nu har än en gång historia skrivits på banan. Och det är ingen trehjulsdriven bil med två och en halv cylinder och fyrkantig ratt som satt varvrekord för klassen. Nej, för första gången har nämligen någon tagit sig runt den 2,1 mil långa slingan på ställ – via drifting med andra ord.

Vaughn Gittin Jr tog en 900-hästkrafter stark Ford Mustang runt banan som normalt har ett förbud mot just drifting även om företeelsen har förekommit på vissa sektioner av banan. Detta är dock första gången som hela sträckan har avverkats på ställ.

– Jag kunde inte banan alls så bra som jag trodde. Allt ändras när man flyttas i sidled i dessa hastigheter, berättar Vaughn Gittin Jr efteråt och erkänner att han var utanför sin så kallade ”comfort zone” den mesta delen av tiden.

Under tillställningen användes tre uppsättningar däck vilket antyder att hela sträckan inte togs i ett enda svep. Inte bara däck offrades vid tillfället utan även en drönare.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer