Pagani fortsätter bygga Zonda

Den italienska superbilstillverkaren Pagani fortsätter bygga sin numer ikoniska modell Zonda som dessutom blivit mer kraftfull än någonsin, trots att nya Huayra gått i produktion.

När F1-föraren Lewis Hamilton ska ha ny bil är det inte vad som helst som duger för britten. Det senaste inköpet är en trimmad och gatlegal version av värstingversionen Pagani Zonda R.

Bilen heter Pagani Zonda 760LH, där siffrorna står för effekten och LH står dels för Lewis Hamilton men också att Zonda byggt om bilen så att den går att köra på gatan, till skillnad från banmaskinen Zonda R.

Vad Zonda R är kapabel till kan man se efter en snabb titt i filmen nedan på hur snabbt vagnen tog sig runt Nürburgring – 6 minuter och 47 sekunder.

Det var när den brittiska tidningen Evo skulle provköra Pagani Zonda 760RS som man upptäckte Lewis Hamiltons bil, särskilt specad med en manuell växellåda. Hamilton sägs ha paddlar på ratten i ”firmabilen” men när han ska ut och nöjessköra föredrar världsmästaren från 2008 alltså en konventionell låda.

Bilen betyder inte att Pagani gett upp på Huayra men Pagani tänker fortsätta bygga Zondor till alla som vill ha dem.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer