En specialversion av Pagani Huayra har levererats till en lycklig kund i Los Angeles. Trots för lång väntetid sägs det vara värt det.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Bilen beställdes av Alejandro Salomon, en entreprenör som bland annat driver ett filmbolag och bor i Los Angeles, även kallad Salomondrin. Han själv beskriver att ”leveransen tog alldeles för lång tid, men det var det värt”.

Bilen i fråga har tilläggsnamnet 730 S där 730 står för antalet hästkrafter som är detsamma som plockas ut ur V12:an från AMG i ”vanliga” Huayra. S finns med för att det är initialen i ägarens smeknamn.

Det som gör bilen unik är karossen där kolfiberpanelerna är blottade och klarlackerade samt med vissa delar i blått med detaljer i guld. Bromsoken är lackerade i italienska flaggans färger och omges av fälgar som är guldfärgade. Italienska flaggans färger återfinns även längs sidorna på bilen. I stort sett ett stylingjobb med andra ord.

Prestandasiffrorna är dock desamma som för originalversionen 730 hästkrafter och 1 000 newtonmeter som plockas ur en dubbelturboladdad 6,0-liters V12 från AMG. 0-100 km/ går på 3,3 sekunder och toppfarten uppges vara 370 km/h.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer