I Ryssland får man tydligen se allt. Inte bara knäppa bilfärder filmade med instrumentbrädekameror utan också filmer där en stolt mamma och pappa låter 8-åriga dottern utsätta andra för fara i trafiken.

Att det finns oansvariga föräldrar är ingen nyhet men det finns olika grader av ansvarslöshet. I filmen nedan ska du få se hur man inte ska bete sig som förälder.

Filmen kommer från Ryssland och lades upp på YouTube för två dagar sedan. I den kan vi se hur en 8-årig flicka kör en Audi A6 på en smal, snömoddig landsväg i hastigheter upp till 100 km/h – med mötande trafik. Vingligt går det också, till och från.
Nu handlar det inte om en fast monterad kamera som är så vanligt i Ryssland utan om en handhållen kamera. Bakom kameran finns en stolt pappa som alltså spelar in färden. I baksätet sitter en lika stolt mamma. Otroligt!

Strax efter att filmen publicerades på YouTube uppmärksammade ryska nyheter och olika bloggare den. Folk blev förbannade och man började försöka lista ut vem föräldrarna är.
Det senaste är att föräldrarna har identifierats och enligt ett uttalande från polisen i Sankt Petersburg väntar föräldrarna någon form av åtal och bötesbelopp av olika storlek.

Vad anser du om händelsen och vad är ett rimligt straff? Böter? Indraget körkort? Diskutera i kommentarsfältet nedan.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer