Att betala med bilens pekskärm blir nu möjligt – om du kör Jaguar och Land Rover vill säga och föredrar Shell. Systemet är nu introducerat i Storbritannien och kommer till andra marknader senare i år.

Redan 2015 introducerade Shell möjligheten att betala med en app via sin mobiltelefon i Storbritannien, nu går man ett steg till. Jaguar och Land Rover-ägare kommer att kunna betala sin tankning med en app via bilens pekskärm. Systemet har nu introducerats i Storbritannien och ska senare i år bli tillgängligt på andra marknader.

Appen kommer att kunna laddas ner till alla bilar från Jaguar och Land Rover, om de är från 2014 eller senare och har koncernens InControl-system. Nya bilar av årsmodell 2018 kommer har appen förinstallerad.

Appen vägleder användaren till närmaste Shellmack och betalningen sker via PayPal eller Apple Pay men även Android Pay, dock i ett senare skede. Ett kvitto skickas till det registrerade e-mailkontot.

Förutom att systemet är snabbt, bekvämt och kontantlöst så framhåller Jaguar/Land Rover fördelar som att tankning är möjlig fastän man har glömt plånboken samt att man inte behöver lämna sovande barn ensamma i bilen för att gå in i butiken och betala.

– Vi jobbar med flera aktörer inom området för att skapa en enklare och kontantlös miljö för de åkande oavsett om det handlar om att tanka, parkera, betala vägtullar eller på drive-through-restaurangen, säger Peter Virk chef för Jaguar/Land Rovers avdelning Connected Car and Future Technology.

Hör du till dem som helst skulle vilje slippa lämna bilen helt vid macken så är är det värt att veta att arbetet med den helt automatiserade tankningen går trögt. Redan under 1990-talet experimenterade OKQ8 med systemet Tankomatic och sedan dess har arbetet fortgått utan fruktbart resultat.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer