Battista. Det blir namnet på Automobili Pininfarina första bil – det värsta som har byggts i Italien någonsin. Premiären sker under bilsalongen i Genève.

Jo, det börjar bli lite tjatigt om Automobili Pininfarina men nu har det i alla fall ett riktigt namn på sin första bil och ett datum när den ska täckas av, även om spekulanter redan har fått kika på en prototyp vid namn PF0.

Pininfarina PFO

Namnet på bilen blir Battista efter den 90-åriga karossbyggarens grundare Battista ”Pinin” Farina. Bilen ska visas upp under vårens bilsalong i Genève som håller öppet mellan den 7 och 17 mars.

Pininfarina Battista

Enligt egen utsago ska bilen bli det värsta som byggts i Italien någonsin. Det handlar om en eldriven supersportbil med en motor på 1 900 hästkrafter och 2 300 newtonmeter i vridmoment. Accelerationen 0-100 km/h ska klaras av på under två sekunder, kvickare än en Formel 1-bil, och topphastighet är satt till 402 km/h.

Vi vet sedan tidigare att man ska samarbeta med Rimac Automobili när det gäller drivlinor. I alla fall när det gäller Battista. Tillverkarens framtida suvar kan få teknik från annat håll.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer