Så här dagarna innan en stor bilsalong handlar det mycket om avslöjanden. Här är Pininfarina Cambiano, en elbil med inspiration hämtad från Lancia Florida II. 25 bilder plus lite fakta. Avslöjad så klart.

Det är den italienska motorsajten quattroroute.it som har kommit över bilder och fakta på konceptbilen Cambiano, Pininfarinas bidrag till Genèvesalongen som öppnar nästa vecka.

Cambiano är en lång och slank tredörrarscoupé. Tre dörrar tänker du, vad då tre dörrar? Titta närmare så upptäcker du att bilens högra sida har två dörrar medan den vänstra endast har en, nämligen den som öppnar upp till förarsätet.

Lancia Florida II
Linjerna känns en hel del Aston Martin blandat med lite form från de amerikanska retromodeller vi sett de senaste åren. Men enligt quattroroute.it ska Pininfarinas formgivare ha inspirerats av Lancia Florida II från slutet av 1950-talet (bilden till höger), även den ritad av Pininfarina och i dag ansedd som en designklassiker.
Vad som direkt hämtats från Florida II är tidigare nämnd dörrkonstruktionen med två dörrar på ena sidan och en på andra. Dock har Pininfarina vänt på det hela, medan Florida II hade två dörrar på vänster sida har Cambiano sina två på höger sida.
När de båda dörrarna på högersidan öppnas upp möts av man av en klart modern kupé men som även här inspirerats av den gamla Lancian. Det är mycket skärmar med information och rena linjer. Ta en titt på den speciella mittkonsolen där man kan fästa sin smartphone samt vad som ser ut att vara ett armbandsur. Sistnämnda är förmodligen fast monterad för inte orkar vi ta av oss vår klocka från armen varje gång vi ska ut och köra bilen.

Konceptbilen väger 1 700 kilo och accelererar 0-100 km/h på snabba 4,2 sekunder samt toppar 275 km/h. Men det är ingen mullrande V8-motor som är placerad under huven. I stället har Cambiano elmotorer placerade vid respektive hjulaxel som får sin kraft från ett batteripack. När batterierna sinat finns en liten dieselmotor av turbintyp som står för fortsatt drift. Räckvidden på enbart el uppges till 20 mil.

Förhoppningsvis ger Pininfarina oss mer fakta om bilen i samband med premiären i Genève nästa vecka.

Visa kommentarer
NUVARANDE Pininfarina Cambiano – Lancia-inspirerad elbil
NÄSTA Jaguar XF Sportbrake – kombin är avslöjad!