Incidenter med Pokémon Go-spelande personer radar upp sig på Internet. Här senast ser vi en ung bilförare som kraschar in i en polisbil på grund av att han sitter och spelar bakom ratten.

https://youtu.be/gd_LchqEO2s

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I förra veckan skrev vi en mycket uppmärksammad artikel om en amerikansk bilförare som var så fokuserad på sitt Pokémon Go-spelande när han körde bil att han krockade. Sedan dess har nyhetsmedierna varit proppfyllda med incidenter där Pokémon Go-spelande personer runt om i världen har varit inblandade, även här i Sverige. På trafikradion i Stockholm i helgen fick vi höra hur det varnades för hur fyra ungdomar gick omkring som zombies i den två kilometer långa Törnskogstunneln norr om stan, utan att ta någon hänsyn till trafiken (det är 90 km/h i tunneln som gäller). Med största sannolikhet var det Pokémon Go-spelande ungdomar på jakt efter Pokémon-figurer i en fiktiv värld.

Nu har vi ännu en incident av det spektakulära slaget att rapportera om. Även denna gång ägde den rum i USA, närmare bestämt i Baltimore. Tre poliser står och samspråkar på trottoaren bredvid den parkerade polisbilen. Plötsligt kommer en Toyota RAV4 farandes in i polisbilen för att sedan studsa ut på gatan igen.

Poliserna går bort till Toyotan som stannat lite längre fram och frågar föraren hur han mår. Den unga killen är väldigt snabb med att erkänna vad som låg bakom kollisionen:

”Där fick jag för att jag spelade detta dumma idiotspel”, sa han så fort han klivit ur bilen – med mobiltelefonen i högsta hugg.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer