Polaris, känt hos oss främst för sina snöskotrar, kommer inom kort att äntra bilbranschen. Modellen heter Slingshot, och får tre hjul. Dags för KTM X-Bow att se upp?

Amerikanska Polaris har hos oss i Sverige gjort sig kända främst för sina snöskotrar, men företaget har genom åren samlat på sig en relativt bred produktportfolio – inkluderat i dag en bred uppsättningar av fyrhjulingar, eldrivna fordon och motorcyklar (under varumärklena Indian och Victory). Nu är man på väg att ge sig in i ännu en bransch – bilbranschen.

Om du definierar en bil som att den ska ha fyra hjul så kommer du dock att bli besviken. Polaris Slingshot, som modellen kommer att heta, får nämligen bara tre hjul. Och även om huvudkonkurrenten kanske heter KTM X-Bow, så är alltså bilen till sin uppbyggnad mer lik Morgan 3-Wheeler. Allt detta avslöjas av patentritningar som läckt ut i förtid.

En öppen tvåsitsig roadster är det i alla fall frågan om, med passagerarna placerade intill varandra. Motorn blir placerad bakom sittbrunnen, och är hämtad från General Motors sortiment – närmare bestämt en 2,4-liters Ecotec-motor med manuell växellåda. Tankar finns dock om att även erbjuda hybriddrivlina eller helt elektrisk drivning.

Premiären då? Ja, 27 juli så ska vi få veta mera.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis första månaden
(därefter 99kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer