I slutet av september fick vi äntligen reda på vad elbilen Polestar 2 kostar i Sverige. Vad vi inte fick reda på var priset för att göra bilen mer prestandaorienterad. Nu avslöjar Polestar prislappen för Performance-paketet som innehåller bland annat Brembo-bromsar och justerbara Öhlins-dämpare.

I juni 2020 ska de första Polestar 2-exemplaren rulla ut till kunder som har lagt beställning på modellen. Sedan några veckor tillbaka finns Polestar 2 att bygga ihop på webben, något vi skrev om då för att uppmärksamma prislappen på 659 000 kronor.

För pengarna får man en elbil med 78 kWh stort batteri som räcker i upp till 50 mils körning. Två elmotorer på totalt 408 hästkrafter (300 kW) och 660 newtonmeter står för framdrivningen via samtliga hjul. Utrustningsmässigt ingår det mesta du kan tänka dig, så som flertalet avancerade förarassisterande system, panoramaglastak och mycket annat. Vad som inte ingår är det så kallade Performance-paketet med uppgraderade Brembo-bromsar, ställbara Öhlins-stötdämpare, 20-tums fyrekrade Y-designfälgar, guldfärgade ventilhattar och guldfärgade säkerhetsbälten.

Polestar 2

Trots att bilen har varit beställningsbar, till en kostnad om 10 000 kronor, ett tag är det först i dag som Performance-paketet har fått en prislapp. I Sverige kostar det 60 000 kronor att Performance-uppgradera bilen. Totalpriset blir därmed 719 000 kronor. Mycket pengar, men Polestar lovar att köregenskaperna lyfts till nästa nivå.

Polestar 2 interiör

Oavsett köregenskaper kanske du tycker att pengasumman är lite väl maffig. Då är det möjligtvis en kommande instegsversion som du söker? Den väntas landa på runt 430 000 kronor och är då paketerad med ett mindre batteri, en elmotor och endast drivning på två hjul.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer