Polestars bilar ska produceras i Kina. Polestar Production Centre, som fabriken heter, har nu börjat uppföras.

I samband med att Polestar presenterade första modellen 1 i mitten av oktober informerades världen om att bilen ska byggas i en toppmodern fabrik i Chengdu i Kina. Nu har första spadtaget för Polestar Production Centre tagits och anläggningen väntas stå klar i mitten av 2018 då montering av produktionsverktyg och förproduktionstester inleds.

Polestar Production Centre i Chengdu Kina

Polestars bilfabrik i Chengdu, som har designats av norska arkitektfirman Snøhetta, ska vara Kinas och en av världens modernaste och miljöansvarstagande produktionsanläggningar för bilar. Målet är att nå så kallad guldstatus i Leadership in Energy and Environmental Design (LEED), det internationella miljöcertifieringssystemet för byggnader.

Polestar Production Centre i Chengdu Kina

Förutom att tillverka bilar kommer anläggningen också att fungera som kundupplevelsecenter med bland annat en exklusiv testbana som tillåter extrem körning som är svår att uppnå någon annanstans.

Polestar Production Centre i Chengdu Kina

– Efter den framgångsrika lanseringen av Polestar-varumärket i oktober är konstruktionen av nya Polestar Production Centre nästa steg i att omvandla våra planer till verklighet. Vi bygger ett Polestar Production Centre som är en reflektion av vårt varumärke, en facilitet som är modern, progressiv, tekniskt avancerad och omvärldsmässigt ansvarstagande. Polestar Production Centre kommer att vara ett förkroppsligande av Polestar-varumärket, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

Polestar Production Centre i Chengdu Kina

Första bil att byggas i nya fabriken är alltså Polestar 1, laddhybriden med 600 hästkrafter som kan stoltsera med världens längsta räckvidd på el (för hybridbilar, inte rena elbilar). 15 mil ska den kunna köra på en laddning.
Fabriken ska även bygga modellerna Polestar 2, en Tesla Model 3-utmanare, samt Polestar 3 som är en elektrisk suv.

Polestar 1


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer