Polismyndigheterna i Förenade Arabemiraten har redan en rad trevliga bilar i sina garage. Främst det dock Dubai-polisen, som kör Bugatti Veyron, Ferrari FF, Aston Martin One-77 med flera, men nu kontrar poliskåren i Abu Dhabi med att köra Rolls-Royce Phantom.

Säga vad man vill om den svenska poliskårens bilpark, men särskilt spännande modellval hittar vi sällan. I alla fall inte om vi jämför med vad de brottsbekämpande myndigheterna i Förenade Arabemiraten får ratta. Vi har tidigare visat Dubai-polisens fordon, inkluderat bland annat Bugatti Veyron, McLaren MP4-12C, Ferrari FF, Lamborghini Aventador och Aston Martin One-77. Självklart vill inte systeremiratet Abu Dhabi vara sämre. Därför har man nu låtit införskaffa ett nytillskott till emiratets polisväsende – i form av Rolls-Royce Phantom.

Bilen, som i enlighet med polismaktens kulör lackerats i färgerna vitt och vinrött, ska dock inte enbart jaga brottslingar. Uppgifter gör gällande att dess syfte även är att främja turism till Abu Dhabi.

Rolls-Royce Phantom har en 6,8 liter stor V12-motor, god för 453 hästkrafter och en acceleration 0–100 km/h på 6,1 sekunder. En kort film på den nya polisbilen ser du nedan.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer