Som om inte en telefon vore korkat nog, denna lastbilschaufför fångades av polisen med två mobiltelefoner när han körde. En i varje hand.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I Storbritannien är det olagligt att prata i mobiltelefon när man kör (det är det i princip överallt förutom i Sverige), om man inte använder handsfree. Trots förbudet gjorde lastbilschauffören i filmen ovan det ändå – dubbelt upp.

Engelska polisen har under ett drygt år lånat in en lastbil för att höja säkerheten på vägarna. Det är ifrån den som de filmade in hytten på den andra lastbilen och fick då se chauffören hålla en mobiltelefon mot örat och en annan i den andra handen, mitt framför blickfånget.

Det blev förmodligen saftiga böter eller indraget körkort för chauffören som, med tanke på ratten sitter på vänster sida till skillnad från brittiska lastbilar, verkar komma från annat håll än det brittiska imperiet.

Polisens inlånade säkerhetslastbil är en succé då polisen med hjälp av den sägs ha stoppat över 2 700 trafikfarliga förare de senaste 16 månaderna.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer