Porsches specialmodell 911 R blir bara dyrare och dyrare. En bilhandlare i USA annonserar just nu ut ett exemplar för en miljon dollar.

En bilhandlare i Kalifornien annonserar just nu ut en gul Porsche 911 R för en miljon dollar, eller motsvarande 9,1 miljoner svenska kronor. Priser är ambitiöst och bilen är ännu inte såld, men det är en fingervisning om hur värdeökningen ser ut för Porsches specialmodell.

En annan amerikansk bilfirma säljer ett exemplar i de mer vanliga färgerna vit med röda linjer för 700 000 dollar, motsvarande 6,4 miljoner. Det finns också några exemplar till salu i England för runt fem miljoner kronor.

Porsche-911R-till-salu

Foto: Skärmavbild

Porsche 911 R är en av årets mest omtalade bilar. Det är en specialutgåva med utgångspunkt i GT3 RS, men med mer fokus på körglädje än varvtider, och med manuell växellåda – något som inte längre går att få i varken Turbo, GT3 eller GT3 RS.

Konceptet verkar vara precis vad kunderna saknade, för de 991 exemplaren som byggdes sålde slut på en gång. Men marknaden är långt ifrån mättad, och nu dyker det alltså upp exemplar på begagnatmarknaden för priser flera gånger högre än de dryga 1,8 miljoner kronor bilen kostade hos Porsche.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer