Porsche 928, en av 1980-talets stora klassiker, är saknad av många. Kanske den är på väg tillbaka i ny skepnad, i alla fall om man får tro på alla rykten som surrar. En medlem på teamspeed.com har gjort slag i saken och ritat hur en eventuell framtida 928-efterföljare skulle kunna se ut.

Porsche 928 dök upp med buller och bång 1977. Den sågs av Porsche som det lyxigare och mer komfortinriktade alternativet till 911. Men den saknade inte muskler för det för under huven satt en V8 på mellan 4,5 och 5,4 liter beroende på årsmodell (den tillverkades till och med 1995 i totalt 61 056 exemplar). Här i Sverige var 928 en hyfsat udda bil, men i de Förenta Staterna var det annorlunda, inte minst tack vare att den hade något av en huvudroll i Tom Cruises film Föräldrafritt från 1983.

När Porsche klargjorde att de skulle lansera en ny fyrdörrars supersportbil, som Panamera ju faktiskt är, började genast rykten runt om på Internet ta fart om att tyskarna ska göra en tvådörrars coupé baserad på denna bjässe. En efterföljare till 928 helt enkelt. Hur det är med den saken, det känns lite osäkert om Porsche har en sådan bil med i sina planer, men man ska aldrig säga aldrig när det gäller Porsche. Vem hade för tio år sedan trott att Porsche skulle släppa en suv?
Även fast vi förmodligen aldrig får se en 928-efterföljare så kan vi nu få en glimt av hur den skulle kunna se ut. Detta tack vare teamspeed.com:s forummedlem Wild-Speed som har choppat en Panamera i Photoshop och skapat en Panamera Coupé, eller 928 Concept som Wild-Speed har valt att kalla den. Man ser klara influenser från klassikern – alltså 928:an.

Vad säger du? Är bilen på bilden ovan någonting du vill se på vägarna? Vill du över huvud taget se en 928-efterföljare? Vädra dina åsikter genom att kommentera nedan.

Extern länk


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer