Tesla har ett enormt försprång på sina konkurrenter och det försprånget stavas Superchargers. Nu försöker Porsche knappa in på Tesla genom att investera i sitt eget nätverk av destinationsladdare.

Nu ska Porsche bygga ut sitt eget nätverk av laddstationer. Redan i dag har Porsche fått ut drygt 1 000 så kallade destinationsladdare i ett antal olika länder, främst i Europa. Det handlar inte om snabbladdare likt Teslas Superchargers, utan om AC-laddare likt Teslas Destination Chargers.

LÄS MER: Provkörning av Porsche Taycan Turbo S

Nu meddelar Porsche att de ska strö ut ytterligare 900 laddstationer under 2020, vilket gör att man mot slutet av året ska ha totalt omkring 2 000 stationer. Laddstationerna hamnar bland annat vid hotell, flygplatser, köpcentrum och museer. Den som är intresserad av att skaffa en Porsche-laddare kan få upp till fyra AC-laddare med kapacitet för trefasladdning på 11 kW gratis. Laddstationen kommer då att dyka upp i navigationsenheten på alla laddbara Porsche-bilar. Porsche-laddarna kan inte bara ladda Porsche-bilar, de fungerar för alla laddbara bilar.

Enligt Porsche är målet att det ska finnas destinationsladdare på alla marknader där Porsche säljer antingen laddhybrider eller elbilar.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer