Porsche köper Grand Prix-bana i Sydafrika

Sydafrikas Grand Prix i Formel 1 – låter det bekant? Banan som loppet kördes på 1967–1985 samt 1992–1993, Kyalami-banan utanför Johannesburg, har nu köpts av Porsche.

Före detta Formel 1-banor finns ett gäng av i världen, och även om de flesta av banorna används till andra former av tävlingar så finns det flera exempel på banor som inte längre är i bruk. Riktigt vilka planer som finns för den före detta Formel 1-banan Kyalami, utanför Johannesburg i Sydafrika, vet vi inte. Det vi dock vet är att banan nu har köpts av Porsche.

Det vinnande budet ska, enligt uppgifter till nyhetssajten PistonHeads, ligga på 205 miljoner sydafrikanska rand, eller motsvarande 132 miljoner svenska kronor. Porsche äger redan i dag bland annat höghastighetsbanan Nardo i Italien och en större testbana utanför företagets fabrik i Leipzig, Tyskland.

Porsche har också kundupplevelsecenter bland annat på Silverstone och Le Mans, och vi skulle inte bli förvånade ifall detta tillhör de aktiviteter som kan komma att arrangeras på banan.

Nämnas bör att Porsche vunnit ett av de klassiska loppen på Kyalami, som motortillverkare till McLaren och Niki Lauda år 1984.

Bilden ovan är från Sydafrikas GP 1992.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer