Porsches lite mindre suv – Macan – begår Europadebut nere i Paris. Det handlar om den uppdaterade varianten som dessutom får en uppdaterad instegsmaskin med partikelfilter.

I slutet av juli presenterade Porsche en ansiktslyft version av Macan som bland annat innebär förbättrade chassiegenskaper, uppdaterade strålkastare, ljusramp mellan bakljusen, förändrad interiör med exempelvis större infotainmentskärm samt förbättrade uppkopplingsmöjligheter.
Det var i Shanghai som uppdateringen visades upp. Nu visas samma grejer upp i Europa, närmare bestämt i Paris där den stora internationella bilsalongen i dag har öppnat. Men Porsche gör det inte utan att ha med sig någonting nytt i jämförelse med Shanghai – en uppdaterad motor.

Porsche Macan facelift 2019

Motorn är en WLTP-anpassad 2,0-liters turbomaskin på 245 hästkrafter och 370 newtonmeter, det vill säga effektmässigt något klenare än instegsmaskinen på 252 hästkrafter som funnits till dags datum. Effekttappet beror på att motorn, som alltså är en bensinmotor, har fått partikelfilter monterat. Maxvridet är däremot detsamma.
Precis som tidigare är motorn kopplad tillsammans med Porsches PDK-dubbelkopplingslåda med sju växlar. Vid gaspådrag nås 100 km/h på 6,7 sekunder, samma siffra som tidigare, och toppfarten ligger på 225 km/h, fyra färre än innan.

Porsche Macan facelift 2019

Även om den uppdaterade tvålitersspisen är WLTP-anpassad uppger Porsche ingen WLTP-förbrukningssiffra, däremot en beräknad NEDC-siffra (beräknad utifrån WLTP). 0,81 liter per mil vid blandad körning kan jämföras med den tidigare siffran 0,84 liter per mil.

Porsche Macan facelift 2019

Uppdaterade Porsche Macan kan beställas från och med i dag och kostar från 600 000 kronor. Det är en prishöjning om 24 000 kronor. Höjningen berättigas av att standardutrustningsnivån har höjts. Exempelvis är nu LED-strålkastare standard, så även nya Porsche Communication Management (PCM) med onlinenavigation och Connect Plus.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer