I januari rapporterade vi om att Porsche jobbade på en 911 laddhybrid, men nu har Porsche-chefen August Achleitner sagt att det inte är logiskt att producera en sådan modell för dagens marknad i en intervju med Drive.

Redan i januari fanns det problem med idén som man då inte hittat lösningar på än. Dessa inkluderade lite plats för en elmotor i bilens innanmäte, för hög vikt och för dyra material. Och nu verkar det alltså som att problemen blivit för många, och Porsche har övergett idén.

Achleitner menar att det är fullt möjligt för Porsche att få fram en 911 med eldrift eller som hybrid, men att modellen skulle ha så många nackdelar att de inte skulle kunna erbjuda den till kunder. Han säger också att vi troligtvis inte kommer att se en eldriven 911 inom de närmsta 10 åren, men att saker kan ändras mycket fort inom bilindustrin och att Porsche därför bör hålla alternativen öppna.

Som det ser ut nu dock, så får du försöka spara upp till en 918 eller en Cayenne om du vill ha hybriddrift i din Porsche, eller vänta på Porsche Mission E, vars produktionsversion nu är under utveckling.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer