Snart… snart är det dags för Porsches ”fyrdörrarscoupé” Panamera att rulla ut i ljuset. Men redan i dag har Porsche släppt första bilden på sin fyrsitsiga GT-vagn.

Även om det snart är dags för Porsche Panamera att visa upp sig i sin kompletta skrud, så får vi fortfarande mest dras med spionbilder likt de nedan som vi påpassligt nog fick in i dag. Alltså samma dag som Porsche väljer att avslöja det första av bilen genom att släppa en bild där fronten sticker ut bakom en betongpelare. Den officiella bilden säger inte speciellt mycket om Panamera mer än att den nästan kan tas för att vara en 911. Tittar man noggrant ser man att huven är mer flack och att strålkastarglasen är betydligt mer utdragna som på nedlagda Carrera GT. En annan avslöjande detalj är bromsoken. Märkligt nog sitter de monterade framför framaxeln vilket bidrar till mindre centralt balanserad vikt. Ett tecken på att Porsche kanske inte ser Panamera som en renodlad sportbil som övriga i sitt modellprogram (Cayenne ej inräknad).
I samband med denna första bild har Porsche även släppt en microsajt för modellen. Där kan man hitta fler bilder (av spionkaraktär), filmer och information. Länk till denna hittardu nedan. Porsche skriver även att vi kan räkna med fler bilder som smygvisar Panamera från olika vinklar i och med deras stora reklamkampanj som drar igång den 20 oktober.
20 oktober, det innebär alltså att många av er som har väntat på att få se modellen på Parissalongen om drygt två veckor får vänta ännu längre. Även om Detroitsalongen i januari nästa år känns mest självklar för världspremiären (med tanke på USA-marknaden) så ska den officiella premiären enligt uppgifter vara schemalagd till Genèvesalongen i mars.

Läs mer

  Extern länk


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer