Nya uppdaterade Mazda 6 gjorde världsdebut i Los Angeles, nu kommer den till Europa och Genèvesalongen – tillsammans med kombiversionen.

Under Los Angeles bilsalong i december förra året hade en ny, eller rättare sagt faceliftad, Mazda 6 premiär, en bil som ska göra europadebut på den kommande bilsalongen i Genève.

Modell 6 har nu en mer mogen och elegant stil, menar man men har du svårt att se skillnaderna kan du ta del av vår jämförelse. Bilder på bilen finner du även i galleriet nedan.

Extra intressant för oss i kombilandet är att det i Genève även blir världspremiär för modellen med extra utrymme – Wagon på Mazdaspråk.

Mazda 6 Wagon 2018

Så sent som till årsmodell 2017 gjordes det uppdateringar på 6:an mest under plåten med förbättrade säkerhetssystem och förfinade köregenskaper. Modellen gillades i vårt stora kombitest i nummer 14/2017 även om det inte ledde till någon seger.

Även nya Mazda 6 får tekniskt nytt, bland annat Mazda Radar Cruise Control med Smart Brake Support (autobroms upp till 160 km/h), headup-display samt en 360 graders-kamera och en pekskärm (upp till åtta tum) med bättre bild.

Mazda håller presskonferens på salongen under tisdagen den 6 mars klockan 8.15.

Visa kommentarer