Nya uppdaterade Mazda 6 gjorde världsdebut i Los Angeles, nu kommer den till Europa och Genèvesalongen – tillsammans med kombiversionen.

Under Los Angeles bilsalong i december förra året hade en ny, eller rättare sagt faceliftad, Mazda 6 premiär, en bil som ska göra europadebut på den kommande bilsalongen i Genève.

Modell 6 har nu en mer mogen och elegant stil, menar man men har du svårt att se skillnaderna kan du ta del av vår jämförelse. Bilder på bilen finner du även i galleriet nedan.

Extra intressant för oss i kombilandet är att det i Genève även blir världspremiär för modellen med extra utrymme – Wagon på Mazdaspråk.

Mazda 6 Wagon 2018

Så sent som till årsmodell 2017 gjordes det uppdateringar på 6:an mest under plåten med förbättrade säkerhetssystem och förfinade köregenskaper. Modellen gillades i vårt stora kombitest i nummer 14/2017 även om det inte ledde till någon seger.

Även nya Mazda 6 får tekniskt nytt, bland annat Mazda Radar Cruise Control med Smart Brake Support (autobroms upp till 160 km/h), headup-display samt en 360 graders-kamera och en pekskärm (upp till åtta tum) med bättre bild.

Mazda håller presskonferens på salongen under tisdagen den 6 mars klockan 8.15.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer