En helt ny generation Porsche Cayenne har publik världspremiär på bilsalongen i Frankfurt nästa månad. Porsche har skickat ut en illustration som ackompanjerar våra nya spionbilder på ett bra sätt.

Tidigare i somras kunde vi visa er riktigt bra spionbilder på nya Porsche Cayenne som tack vare väldigt lätt maskering visade upp helheten på ett tydligt vis. Vissa detaljer gick vi däremot miste om då Porsche maskerat de mest uppenbara designnyheterna. Våra nya spionbilder bär på samma maskering, men i och med att bilen är vit framhävs visa egenskaper tydligare. En annan detalj som syns än tydligare är tejpningen tvärs över bakluckan. Tejpen är ett förmodat tydligt tecken på att Cayenne mellan de mer slimmade bakljusen får en tunn ljusramp à la 911 och Panamera. Du kan läsa mer om nya Cayenne i vår tidigare artikel.

Porsche Cayenne 2018 illustration

Porsche själva är tystlåtna vad gäller nya Cayenne. Men de bjuder åtminstone på en illustration som visar en överförfriskad (t ex de överdrivet stora hjulen) variant av bilen. Anledningen till att de släppt bilden beror på att världspremiären är nära förestående. Det smäller nämligen kvällen den 29 augusti, det vill säga på tisdag i nästa vecka.
Illustrationen, precis som spionbilderna, ger oss bland annat en tydlig vink om att bakljusen har slimmats till nya generationen. Tyvärr ser vi inget av ljusrampen mellan dessa.

Porsche Cayenne 2018

Foto: CarPix

Under huven kan vi räkna med en blandad kompott av motorer som vi redan sett i exempelvis 911 men även i Audi Q7 som tekniskt sett är nya Cayennes närmaste syskon. Laddhybrider kommer så klart, men kanske också en helt eldriven variant baserad på den teknik vi redan sett i konceptbilen Mission E. Om denna el-Cayenne blir av, räkna då inte med den under premiäråret 2018.

Visa kommentarer
NUVARANDE Premiärdags för nya Porsche Cayenne
NÄSTA Gyrocar löser framtidens transportproblem?