Foto: Picasa

Prinsessan Dianas Rolls-Royce säljs ut

Även om det i dessa dagar är relativt vanligt att bilar ägda av kändisar säljs på auktion så är denna vagn något speciellt. Det rör sig nämligen om framlidna brittiska prinsessan Dianas Rolls-Royce.

Detta är ingen vanlig Rolls-Royce, tvärt om. I denna Rolls-Royce Silver Shadow, av årsmodell 1979, har nämligen en så famös person som Storbritanniens framlidna prinsessa Diana huserat. Bilen, som ägts av den brittiska ambassaden i USA, användes vid Prinsessan Diana och Prins Charles besök i Vita Huset 1985 och till den sedermera berömda middagen de spenderade med Hollywoodstjärnan John Travolta.

Volo Auto Museum i USA kommer att auktionera ut bilen den 9 november, vilket är på dagen 27 år efter Dianas besök i Vita Huset, och man sätter inget reservationspris. Vid tidigare värdering har dock bilen värderats till omkring två miljoner dollar, motsvarande mellan 13 och 14 miljoner svenska kronor. En del av den vinst man gör på försäljningen kommer att doneras till en brittiska barncancerfonden som Diana var med och startade 1988.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr