När Honda visade de första bilderna på det nya Insight-konceptet för några veckor sedan väcktes stor uppståndelse. Kanske mest för att bilen är väldigt lik värsta konkurrenten Toyota Prius. Honda slår nu ifrån sig kritiken och säger att de inte alls har sneglat på Prius. Det bara blev så.

För ett par veckor sedan visade Honda de första bilderna på Insight Concept. Konceptet ska visas på bilsalongen i Paris och förväntas så småningom bli den första riktiga konkurrenten till Toyotas storsäljande hybrid Prius. Det var nog många som undrade hur Honda tänkte med nya Insight. Konceptbilen är med sin tydliga äggform mycket lik Prius och har av många setts som en oblyg tolkning av Priusformerna. Den kritiken vill Honda inte veta av, och slår nu ifrån sig anklagelserna.

Hondas talesman Chuck Schifsky säger till Detroit Free Press att nya Insight ser ut som den gör eftersom det var den mest aerodynamiska designen och att Hondas mål hela tiden varit att hålla förbrukningen nere. Schifsky menar att Insight är en naturlig fortsättning på det formspråk man har etablerat med bränslecellsbilen FCX Clarity och det lilla sporthybridkonceptet CR-Z. Schifsky säger att alla tre är väldigt lika och att Insight ska ses som en FCX i mindre format. Att Insight är lik Prius är således en ren slump.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer