Italienska designhuset Giugiaro visar nu en första bild på deras hybridkoncept som ska visas i Genève och senare ge upphov till en hel familj av hybridbilar. Fast riktigt deras är det inte, bakom projektet står malaysiska Lotus-ägarna Proton.

Genèvesalongen kommer, precis som alla de senaste bilsalongerna, att bjuda på många spännande el- och hybridbilar. Missa inte att kolla in Rinspeeds innovativa UC?. Malaysiska Proton och italienska Italdesign Giugiaro har slagit sig ihop och tagit fram en konceptbil som är lite mer konventionell men ändå intressant.

Vi får inte veta bilens namn och vi får bara en bild att titta på, däremot får vi veta att hybridkonceptet bara är det första i raden av bilar som ska utgöra en hel familj av hybridbilar som har utvecklats under många år.
– Detta är resultatet av flera års studier. Konstruktionen ger interiören rymlighet i jämförelse med en bil i D-segmentet trots att yttermåtten placerar bilen i A-segmentet, förklarar Giorgetto Giugiaro, ordförande Italdesign Giugiaro.

Den 3 550 millimeter långa bilen är byggd på en Giugiaro-utvecklad plattform som placerar hela drivlinan i golvet under kupén. Baktill sitter litiumjonbatterier och framtill sitter en förbränningsmotor. Denna ska dock inte driva bilen framåt utan verkar genom att ladda batterierna.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer