Basfakta

Teknik
R4, 1587 cm3. 98 hk vid 5000 r/min, 150 Nm vid 4000 r/min. Framhjulsdrift. 5-växlad manuell. Skivor fram, trummor bak, låsningsfria.

Mått & vikt (cm/kg)
Axelavstånd 250, längd 405, bredd 172, höjd 156. Tjänstevikt ca 1250, maxlast 440, släpvikt 1200.

Fartresurser*
Toppfart 180 km/h, 0-100 km/h 12,0 s.

Bränsleförbrukning*
Blandad körn 0,72 l/mil.

*(enl. tillverkaren)

Frontförnyelse

Space star debuterade 1999. En kompakt bil med bättre takhöjd än vanliga småbilar, som en blandning av liten MPV och liten kombi ungefär. Mitsubishi hävdar att detta var den första så kallade crossover-bilen långt innan ordet uppfanns. Tro det.
Nu har den alltså piffats till. Fronten är ny, förlänger bilen med 15 millimeter och har fått klarglas till strålkastarna. Den ser lite snabbare ut och har fått ett stänk karaktär. Nya bakljusglas kompletterar. Interiören har nya färgkombinationer och nya material. Känns ganska ombonad. Ratten är något mindre, vilket påverkar styrningen positivt, och mittkonsolen är omgjord.
Under huven har man stuvat om. 1,3-litersmotorn utgår liksom den direktinsprutade 1,8 GDI. Den bästsäljande 1,6-motorn finns kvar och i höst kommer en ny 1,8-litersmaskin på 112 hk. 1,6:an räcker utmärkt för bilen och går hyggligt tyst. Köregenskaper och komfort räcker också, inget att yvas över men är godkända för biltypen. Lastar man Space Star full känns den fortfarande degig i bakvagnen, fast bättre än de tidiga modellerna.
Baksätet är flexibelt med 60/40-fällning av ryggstödet och sätet går att flytta i längsled 15 centimeter. Vid nedfällning blir lastgolvet plant och lasthöjden är låg och utan tröskel. Space Star har den utrustning man kan kräva. Effektivare bältessträckare med kraftbegränsare för framstolarna är en nyhet. Till Comfort-modellen finns ett SE-paket: luftkonditionering, alufälgar, läderratt och cd-anläggning för 8900 kronor.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer