Aston Martin har slipat på geniknölarna och lanserar en ny tjänst där kunderna får skräddarsy sina bilar efter tycke och smak. Om det ingår bomber och granater framgår inte.

I Porsches, Ferraris och Rolls-Royce fotspår följer nu Aston Martin. Eller är det tvärtom för det brittiska märket som fått se sina bilar specialutrustas (och sprängas…) i totalt tio James Bond-filmer sedan 1964 års Goldfinger?

Hur det än är med den saken så har Aston Martin nu lanserat sitt egna program, som man passande nog döpt till Q by Aston Martin. Den nya tjänsten tillåter både nya och gamla kunder att antingen specialbeställa sin bil från fabrik, eller låta fabriken skräddarsy den i efterhand.

Både inredning och exteriör kan specialtillverkas för varje bil. Som inspiration och exempel har Aston Martin tagit fram en Virage Volante och en Cygnet som i skrivande stund blir tummade på av publiken på bilsalongen i Genève.

Virage Volante har av Q fått en marinblå ”frusen” lack och diamantslipade fälgar och inuti möts man av blåa kolfiberdetaljer och markerade gula sömmar. Banfantasterna får en HD-kamera snyggt installerad och på bakluckan sitter ett bagageräcke.

Lilla Cygnet har fått körsbärsträinspirerat mönster i tak, dörrar och på stolsryggarna. Ett set bestående av tre väskor ingår såväl som en hopfällbar cykel från Brompton.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer