Infinitis första elbil ska stå klar 2021 och det blir en suvmodell. Konceptet QX Inspiration ger fingervisningar om hur den kommer att bli.

Nissans lyxbilsmärke Infiniti har nu täckt av konceptet QX Inspiration. Äntligen. Vi har nämligen skrivit om bilen i fråga två gånger: i anslutning till en teaserbild samt pressmeddelandet inför premiärens på årets Detroitsalong som nu alltså har ägt rum.

Med premiären avklarad får vi nu inte bara möjligheten att se QX Inspiration bakifrån och invändigt, det är nu även bekräftat att detta blir Infinitis första helt eldrivna modell, precis som vi har förutspått.

Infiniti QX Inspiration

Man har tidigare satt upp som mål att till 2021 bara tillverka elektrifierade bilar. Märkets palett ska då bestå av helt eldrivna bilar, bilar med Nissans e-Power-teknik samt prestandahybrider.

Konceptet QX Inspiration bygger på en helt ny plattform, lanseras som en prestandasuv och kommer att ha fyrhjulsdrift med en motor per hjulaxel. Batterierna kommer att placeras i golvet.

QX Inspiration mäter 4650 millimeter i längd, 2850 millimeter mellan hjulaxlarna och 1630 millimeter i höjd. Överhängen fram och bak är 855 respektive 945 millimeter och hjulen mäter 22 tum.

Infiniti QX Inspiration

Formmässigt ska QX Inspiration, och tidigare visade Q Inspiration, peka ut framtiden för Infiniti. Invändigt i QX Inspiration hittar vi en form som antagligen inte kommer att överleva till produktionsbilen. Den är handgjord med traditionell teknik och ska var inspirerad av ”japansk sensualitet”.

I pressmeddelandet nämns inget årtal men Infiniti har tidigare sagt att deras första elbil ska stå klar 2021.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer