Range Rover Sport tävlar mot Spitfire – på gräs

Att låta snabba bilar tävla mot flygplan är inget nytt påhitt. Men nu har Land Rover gjort en urbrittisk version där nya Range Rover Sport tävlar mot ett Spitfire från 1945 på Goodwoods gräsiga flygfält.

Exakt hur många gånger Top Gear har gjort det vet vi inte men det brittiska mastodontmotorprogrammet har i alla gjort att många har fått upp ögonen för spänningen i att låta bilar tävla mot flygfarkoster.

Land Rover håller just nu på att lansera sin nya Range Rover Sport och har därför förmodligen en stor marknadsföringsbudget att göra av med. Vad passar då bättre än att göra något så superbrittiskt som att låta en Range Rover Sport tävla mot ett Supermarine Spitfire från 1945 på den gröna landningsbanan i den lilla orten Goodwood där Goodwood Festival of Speed pågår 11-14 juli?

Racet mellan den 510 hästkrafter starka Range Rovern och det omkring 1 700 hästar starka stridsflygplanet kan du se i videon nedan och efter en hel del överdramatiserande prat blir det faktiskt ett jämnt race med härligt ljud.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer