Frågan är om denna Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio är ett kap. Det känns verkligen inte så med tanke på försäljningspriset och hur kraftigt skadad bilen är.

En ny Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio kostar i Sverige från 690 000 kronor. För de pengarna får du en väldigt snabb, italiensk sedan med V6:a på 510 hästkrafter, och framför allt får du en hel bil. Men har du inte de pengarna att röra dig med kanske en två månader gammal Giulia Quadrifoglio för 487 000 kan vara något? En sådan, med 579 mil på mätaren, står just nu till salu i Belgien.

Krockad Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio höger bak

Det jobbiga är att bilen är krockad. Rätt rejält. Höger baksida, skärm, bakdörr och C-stolpe är tillknycklade ordentligt och hjulupphängningen på den sidan har tagit skada. Dessutom kan man misstänka att balkar och ramar inte längre är helt raka. Inte ens de dubbla ändrören på vänster sida är felfria. Med andra ord är ett stort reparationsjobb oundvikligt och om man inte har hemlig tillgång till Alfa Romeos reservdelslager och kompetensen att själv fixa till skadorna så kostar återställandet förmodligen mer än det smakar.

Krockad Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio zoom

Bäst och billigast är nog ändå att köpa en ny med noll mil på mätaren för 690 000 kronor då Giulia Quadrifoglio redan från början är välutrustad till det priset.

Krockad Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio underrede

Krockad Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio bak


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer