Reklam från förr visar att Citroën BX GTI är granne med gud

Vi har tidigare visat en fransk reklamfilm från 1980-talet där James Bond, självklart, kör en Peugeot 205 GTI. Nu återvänder vi till det franska 80-talet, och visar att Citroën BX GTI är granne med gud.

I en tidigare klassisk reklamfilm vi visat, från 1980-talets Frankrike, kunde vi se hur James Bond körde runt i en Peugeot 205 GTI under attack från flygplan. Inget kunde väl vara mer självklart. Vi stannar kvar i 1980-talet och Frankrike, en tid då självförtroendet hos de franska biltillverkarna inte kunde påstås vara dåligt. I alla fall inte i reklamfilmssammanhang.

I filmen nedan ser vi en Citroën BX GTI som har snarast övernaturliga krafter, och kan köra rakt genom tegelmurar, grindar, sanddynor (!) och sist men inte minst – havet. Det sistnämnda öppnar sig framför bilen, samtidigt som en gudalik röst talar. Notera den tidiga varianten av datoranimering i just den filmsekvensen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!