Rekord i gränspasseringar

Världens, enligt utsago, svåraste gränspassering är avklarad.

Det har varit full rulle sedan senaste inlägget. Under de senaste tre dagarna har vi passerat lika många gränser. Från Turkiet, Syrien och in i Jordaninen. Därefter väntade ännu en färja, denna gång över Röda Havet, till Egypten.

Alla gränspasseringar har gått förhållandevis enkelt, det gäller bara att ha stort tålamod. Det är mycket byråkrati och allt ska bokföras och dokumenteras. Värst är det i Egypten, som också sägs vara ett av de krångligaste länderna att ta in bilar i.

När vi väl släpptes fria i Egypten körde vi söderut, mot Sharm el-Sheikh, för att därefter åka färja till Hurghada i dag lördag, Nu skulle det däremot visa sig att det inte finns någon färja. Vi måste därför vända norrut igen och åka över Suez.

Nu blir det till att focera norrut för att sen äntligen få fortsätta söderut. En mer detaljerad beskrivning över gränspasseringarna kommer inom kort.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!