Till slut är den nästintill produktionsfärdiga versionen av Renault Alpine officiell, modellen som ska konkurrera med bland annat Porsche 718 Cayman.

Vid femtioårsjubileet av den framgångsrika Alpine A110-modellen tändes hoppet om en comeback för märket. Något som sedan dess har kantats av av flera rykten, fallerade samarbeten och en rad konceptbilar. Men nu är den till slut här, nästan i alla fall.
Alpine Vision visas i dag för världspressen i Monaco, men dock fortfarande under benämningen Concept, alltså ytterligare en konceptbil.

Renault-Alpine-Vision-12

Men jämfört med Alpine Celebration som visades under förra sommaren ligger Vision närmare ett produktionsfärdigt utförande, något som kommer att visas i slutet av 2016 och börja säljas under mitten av 2017.

Renault-Alpine-Vision-3

Likt sin föregångare är motorn mittmonterad, en fyrcylindrig turbomatad 1,8-litermaskin skickar kraften till bakhjulen via en sjuväxlad dubbelkopplingslåda. Motorn är en vidareutveckling av den 1,6-litersmaskin som sitter i Renault Clio RS. I nuläget är Renault förtegna om de exakta uppgifterna, men det ryktas om att motorn levererar omkring 250 hästkrafter för grundversionen, medan en prestandaversion kan få omkring 300 hästar.
Tjänstevikten är drygt 1 100 kg och 0-100 km/h ska avklaras på under 4,5 sekunder.

Renault-Alpine-Vision-10

Nya Alpine kommer att byggas i Renaults fabrik i Dieppe, Frankrike, platsen där originalbilen faktiskt tillverkades och där dagens RS-modeller byggs. Modellen kommer att börja säljas under mitten av 2017 med start i Europa, pris förväntas bli omkring 500 000 kronor vilket betyder att den blir en direkt konkurrent till bland annat Porsche 718 Cayman.
https://www.youtube.com/watch?v=oxKL0zltAjs

https://www.youtube.com/watch?v=87cMSiRN3yo

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer